Wat over zelfrespect:

  • 0

Wat over zelfrespect:

Categorie :Blog,Slider

Enkele weken geleden was er een samen-komst, daarin werd uitgelegd dat wanneer iemand iets van jou afpakt, die wel de bezitter of de gebruiker wordt, maar niet de eigenaar is.
Iemand wordt pas eigenaar wanneer jij het weggeeft, verkoopt of als het een erfenis is.


Oftewel, wanneer iemand jouw fiets wegpakt en er met jouw fiets vandoor gaat.
Dan blijft die fiets nog steeds van jou, ook al gebruikt die ander jouw fiets jarenlang en ben jij het bijna vergeten.


Soms geven we natuurlijk wel tijdelijk iets in vertrouwen aan een ander
in bruikleen. Dat vertrouwen wordt in het Engels een “Trust” genoemd.
Bijvoorbeeld wanneer jij tijdelijk aan iemand jouw fiets geeft, zodat die
daarmee de boodschappen kan gaan doen voor een oude buurvrouw
of buurman.
Die oude buur is dan de begunstigde in die vertrouwensband (Trust), degene die de fiets in goed vertrouwen gebruikt (geleend heeft) zal daarna als het goed is weer de fiets netjes teruggeven aan de eigenaar. Datzelfde diende ook te gelden voor jouw geboorte-trust en zelfs voor de wereld-trust. Daarin is alle waarde opgebouwd van al onze voorouders en de hele mensheid.


Hoe zit het nu met jouw eigen-waarde? Jouw zelf-vertrouwen? Jouw zelf-respect?
Heb je daar al eens over nagedacht en gevoeld of je dat wel helemaal zelf in eigendom hebt? Of voel je van binnen dat iemand het heeft afgepakt van jou? Heeft iemand jou dat als het ware van jou gestolen en ben jij dat misschien zelfs vergeten?

            Iemand kan je alleen jouw eigen-waarde, jouw zelf-vertrouwen
              of zelf-respect afnemen, als jij het zélf weg geeft. ”

Neem dat allereerst niet jouzelf kwalijk, zie het als een inzicht en een leermoment nu je dat zelf ziet. Oordeel nooit over jouzelf, want later wordt het een cadeau van zelf-realisatie.

Wanneer jij doorziet dat jij het nooit hebt weggegeven, dat jij namelijk nog steeds zelf de eigenaar bent, dan hoef je het alleen maar weer zelf terug binnen in jouzelf in bezit te nemen. Je hebt namelijk niets en niemand buiten jou nodig, niets van een ander, om weer terug in jouw eigenwaarde, totaal zelfvertrouwen en zelfrespect te zijn. Het is al van jou.

Natuurlijk willen diegenen die jou je (levens)kracht ontnomen hebben, niet dat jij weer zelf in jouw kracht gaat staan. Het is net als de volksbeweging en de vrijheidsbeweging met de woorden van Mahatma Gandhi:
Eerst negeren ze je, dan lachen ze om je, dan vechten ze tegen je en uiteindelijk, dan win jij.


Voel je zelf daarin gesterkt, jij bent in goed gezelschap en je hoeft dit niet alleen te doen. Samen zijn wij sterk, helpen wij elkaar in en met respect voor elkaar en met onszelf en de wereld, de natuur en de hele schepping. Realiseer je, als je nu nog twijfelt, dat gedurende de hele historie de weg van waarheid, respect en liefde, altijd opnieuw weer heeft overwonnen.

Het antwoord op alles is altijd Liefde. Dat begint bij jou en dat ben Jij.

Zelf-Respect!

Namens Centrum ABC, Gent

Gerald Westhoff

www.nondualbiodynamics.com / Gerald Westhoff


Geef commentaar

Blijf op de hoogte!