Over het veranderen van perspectief:

  • 0

Over het veranderen van perspectief:

Categorie :Blog,Slider

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw, begon het tijdperk dat jongens
en jongemannen hun emoties ‘moesten’ gaan tonen. Vaak ontstonden er
vanwege scheiding zogeheten gebroken of ontwrichte één-ouder gezinnen.
Het kind had dan niet meer een stabiele vader-figuur als rolmodel en nam
de nodige ‘mannelijke’ energie over van de moeder.


In die tijd hing in veel huizen het schilderij aan de muur van het ‘jongetje
met een traan’. Volgens overlevering was het een doofstomme weesjongen
die geadopteerd werd door de Italiaanse schilder Giovanni Bragolin.
De legende is, dat het jongetje zijn studio in brand heeft gestoken.

In 1985 publiceerde The Sun het relaas van een brandweerman, die
vertelde dat in heel veel uitgebrande huizen het schilderij van die ‘huilende jongen’ onbeschadigd werd terug gevonden. Al snel ontstond het bijgeloof dat er een vloek op zou rusten. Het ging zelfs zo ver, dat er openbare verbrandingen werden georganiseerd van die ‘huilende jongen’ schilderijen. Uiteindelijk bleek dat het makkelijk te verklaren was, het doek had een sterk brandwerend vernis en bij brand brak eerst het touwtje waarmee het schilderij aan de muur hing, waardoor het met de voorkant plat op de grond viel. Daarmee was het beschermd en bleef het ongehavend. Dat was niet altijd zo voor de echte, huilende jongetjes.


Wanneer we alleen maar ‘in ons hoofd blijven’ en vast zitten in onze gedachten, dan komen we nooit bij die plek waar de oplossing zit. Die komt via onze emoties, via onze tranen, door te voelen en is in ons Hart. Hoeveel we ook vanuit ons hoofd iets aangeleerd krijgen en vandaaruit iets gaan ‘doen’, dan is het zinloos. Daar kun je direct mee stoppen. Pas wanneer je diep vanuit je hart gaat voelen, zonder woorden of gedachten net als het doofstomme weesjongetje, dan raak je bij het aller-diepste wat ons allemaal Mens maakt en verbindt.

De Sioux Indianen hebben een gezegde:
            “Van jouw hoofd naar je hart is slechts een kleine afstand,
          evenwel is de langste reis die jij in jouw leven aflegt,
          om van jouw Hoofd naar jouw Hart te geraken.”

 
Wanneer je in jouw Hart bent, dan is daar geen afgescheidenheid, dan is daar geen angst en maak jij je geen (kop)zorgen. Daar in jouw hart is een innerlijke rust, een wijs ‘weten’ en stille kalmte. Het is een poort waar we allen toe uitgenodigd worden om in dit leven doorheen te gaan en een vrij soeverein en spiritueel Mens te zijn. Om geraakt we mogen worden door een traan van een jongen, of een man, of door ieder levend mens zeker nu, heel dichtbij of veraf, door de enorme Weltschmerz die we om ons heen kunnen voelen.

Luister naar je Hart en zie vanuit dat perspectief, wat nu het juiste is en wat nu nodig is. Dat innerlijk perspectief, wanneer je dàt eenmaal gezien en doorzien hebt, dan kun je het niet anders meer zien dan vanuit jouw hart en wordt het zoveel mooier, simpeler en helderder.

Het antwoord op alles is altijd Liefde en Liefde, dat ben Jij.

Namens Centrum ABC,

Gerald Westhoff

www.nondualbiodynamics.com / © Gerald Westhoff 2021


Geef commentaar

Blijf op de hoogte!